• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۵۵۹۸۴
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۳
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

رونمایی از یک محصول دانش بنیان  با حضور رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی

محصول دانش بنیان «پوسته و پره‌های ثابت و متحرک توربین بخار» که قرار است در نیروگاه شهید بهشتی لوشان مورد بهره برداری قرار گیرد، رونمایی شد.

رونمایی از یک محصول دانش بنیان  با حضور رئیس صندوق نوآوری و شکوفاییبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، این محصول با حضور محمدصادق خیاطیان رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و علی عیسی پور، مدیرکل دفتر فناوری و بومی‌سازی نیروگاه‌های شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی در سالن ۴۱ بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی رونمایی شد.
مدیرعامل شرکت و رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی نیروگاه‌های ایران درباره این دستاورد گفت: طرحی که شرکت دانش بنیان «تابا» توانسته آن را به ثمر رساند، بومی سازی و ساخت داخل «پوسته و پره‌های ثابت و متحرک توربین بخار» است، محصولی که از اجزای توربین گازی است و در نیروگاه‌های برق به کار می‌رود.
علی نیکبخت افزود: ۱۸ ماه است که این طرح شروع شده است. ما پوسته را به صورت موقت داشتیم، اما بخش‌هایی از آن را مجددا بازسازی کردیم چرا که پوسته کاملا از بین رفته بود، لذا از همان ابتدا محصول را طراحی کردیم و از قطعات مدل گرفتیم.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان تاکید کرد: در فرایند بازسازی این محصول حدود ۱۲۰ جلسه دو ساعته فنی برای ارزیابی و بررسی‌های لازم برگزار کردیم. با شروع مرحله ساخت آن موارد پیچیده‌ای از جمله ریخته‌گری آلیاژ‌های مختلف و جوشکاری‌های بسیار پیچیده به کار گرفته شد.
وی با اشاره به اینکه این طرح بیش از ۶ هزار قطعه دارد، گفت: خود طرح پوسته LP نیز حدود دو هزار و ۲۰۰ قطعه داشته است. این محصول مرتبط با توربین بخار ۱۲۰ مگاوات است.
همچنین رییس صندوق نوآوری و شکوفایی پس از بازدید از این محصول گفت: طی چند سال اخیر در حوزه مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان در طرح‌های بزرگ صنعتی، اقدامات بسیار خوبی انجام شده است که یکی از آن‌ها ترک تشریفات مناقصه بخش دولتی برای بهره‌وری از محصولات و خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان است که این کار با اذن مقام معظم رهبری و تایید نهاد‌های بالادستی انجام شده است.
دکتر خیاطیان افزود: امروز شاهد رونمایی یکی از همین محصولاتی بودیم که برای بار اول در کشور و به دست متخصصان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان به تولید رسیده است. این محصول در رابطه با توربین گازی است که سالیان سال در یکی از نیروگاه‌های کشور معطل مانده بود، چرا که تجهیزاتش قابلیت استفاده نداشت و باید حتما توسط سازنده خارجی آن مورد بهره‌برداری مجدد قرار می‌گرفت. با این همه، اما به همت یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی امروز شاهد رونمایی از این محصول راهبردی هستیم که باعث شد این پره را وارد مدار کنیم و نیروگاه‌های کشور در آینده نزدیک از آن استفاده کنند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: در فرایند کار شرکت‌های دانش‌بنیان دو دسته اتفاق را می‌توانیم دنبال کنیم؛ اول اینکه بعضی از شرکت‌ها نسبت به بازطراحی محصول اقدام کرد‌ه‌اند و این اقدام نیز با فناوری بسیار پیشرفته همراه بوده است. فعالیت شرکت «تابا» در ساخت پره توربین‌های گازی نیز از همین دسته اقدامات بوده و برای مثال بیش از ۹ هزار و ۲۰۰ قطعه در این محصول استفاده شده است.
خیاطیان ادامه داد: مسئله بازسازی تنها به مهندسی معکوس ختم نمی‌شود و غالب شرکت‌ها پس از فرایند بازسازی خود می‌توانند به طراحی محصول و تولید آن دست یابند. صندوق نوآوری با هدف آنکه این دانش بازسازی و طراحی در کشور توسعه پیدا کند تاکنون حمایت‌های مختلفی به عمل آورده است.
وی تاکید کرد: در زمینه محصولات دانش‌بنیان از قبیل آنچه شرکت دانش‌بنیان «تابا» نسبت به بازسازی آن اقدام کرده است اگر تجمیع تقاضا صورت گیرد صندوق نوآوری آماده حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیانی است که می‌توانند ابزار و تجهیزات مختلف را بازطراحی کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
چشم بینا در صحنه
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
گمرک زنجان؛ پل ارتباطی ۶۷ واحد تولیدی با بازار‌های خارجی
برگزاری همایش ملی حسابداری هوشمند در بناب
قهرمانی پندار ترکزاد از کیش در مسابقات اسکواش ایران جونیور
برگزاری آیین پایانی جشنواره موسیقی دستگاهی ایرانی در تبریز
تساوی استقلال و فولاد در دربی خوزستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ آبان ۱۴۰۴
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه؛ گسترش شعله‌ها در منطقه حفاظت‌شده شمس‌کلایه
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت ذرت علوفه‌ای در شهرستان ابهر
تساوی ملوان مقابل ذوب آهن در هیجان انگیز‌ترین بازی هفته
واژگونی خودروی سواری در بزرگراه کرج قزوین
نمایش قدرت بانوان کاراته ایران در مسکو؛ چهار فینال در روز نخست
بازدید امام جمعه نورآباد از روند ساخت مسجدحضرت زهرا(س)
ایران به دیدار رده‌بندی رفت
صعود نماینده تنیس ایران به فینال دونفره تورجهانی ایتالیا
ماندگاری هوای خنک در سمنان
آتش سوزی در باغ تفریحی چشمه بلقیس چرام
راه‌اندازی پایانه صادرات حبوبات و خشکبار آذرشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در شیوه جدید اختصاص کالابرگ؛ یارانه حذف نمی‌شود
لیگ برتر کشتی آزاد؛ پیروزی استقلال جویبار مقابل مدعی عنوان قهرمانی
نتایج کامل رقابت‌های ایران در بازی‌های آسیایی جوانان
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی
نتایج دیدارهای هفته نهم لیگ برتر فوتبال
انتقادها از تسلیم شدن آمریکا در مقابل چین
لاریجانی: باید از اختلافات عبور کنیم
اسرائیل منابع کافی برای مقابله با موشک‌های ایرانی را نداشت
ایران و روسیه در برابر سیاست‌های غرب برادرانه ایستاده‌اند
با توجه به نوع تهدید، پدافند غیرعامل بازآرایی می‌شود
واکنش چین به فرمان از سرگیری آزمایش‌های اتمی آمریکا
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت
تجدید خاطرات گذشته در تالار وحدت
عارف: نگاه دولت چهاردهم اصلاح نظام آموزشی کشور است
وزیر اقتصاد: اقداماتی برای جبران کسری بودجه آغاز شده است
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ  (۳ نظر)
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قدردانی لاریجانی از طراحی هنرمندانه ایستگاه متروی مریم مقدس (س)  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)
توان دفاعی ایران با قابلیت‌های بیشتر به‌روز می‌شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
افتتاح‌ زمین چمن مصنوعی در جغتای  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
نخستین جشنواره حجاب بانوی ایرانی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)